close

Mutilaties: metamorfoze twintig jaar

Mutilaties is ontworpen door Irma Boom. Zij heeft zich voor het boek laten inspireren door de schades aan papier, zoals die voorkomen bij collecties en archieven. Aan het boek is een nieuwe schade toegevoegd in de vorm van machinale insnedes op elke pagina. Door het boek te openen vouwen kleine cirkels op de pagina open en ontstaan ​​mooie doorkijkjes naar de achterliggende pagina's. Elke pagina is een klein kunstwerk. De afbeeldingen van het historische materiaal combineren prachtig met de moderne toevoegingen in het boek.

 

Tijs Goldschmidt schreef een essay voor het boek over digitaliseren en de overeenkomsten met de evolutie. Hij legde verbanden tussen het kopiëren van informatie en het kopiëren van DNA.

Uitgave ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan ​​van Metamorfoze, het Nationaal Programma voor het Behoud van het Papieren Erfgoed.

Metamorfoze is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek, Nationale bibliotheek van Nederland en is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. - Oplage 750 exemplaren.

  • Uitgever : Den Haag : Koninklijke Bibliotheek, Metamorfoze, 2017
  • ISBN : 978-90-811592-4-1
€ 45,00
Aantal