close

Gevleugelde geschiedenis van Nederland : de Nederlander en hun vogels / onder redactie van Jan Luiten van Zanden, Helena Cordasev en Erik de Bruin

Nederland kreeg er in de coronajaren heel wat vogelaars bij. Maar al sinds mensenheugenis eten, benoemen, bestuderen, bejagen en bewonderen Nederlanders hun vogels. Vogels spelen soms een onverwachte rol in de menselijke geschiedenis en mensen spelen vaak een bijzondere rol in de geschiedenis van vogels. 
In deze bundel kijken een keur van experts met nieuwe ogen naar de relatie tussen vogels en mensen in de Nederlandse geschiedenis. Van vogels in de werken van beroemde schrijvers en kunstenaars als Jacob van Maerlant, Jeroen Bosch en Vincent van Gogh, tot onze obsessie met paradijsvogelveren en de opkomst van de natuurbescherming. Ieder verhaal ontsluit weer een nieuwe episode in het eeuwenoude verbond tussen de Nederlanders en hun vogels.

Gevleugelde geschiedenis van Nederland staat onder redactie van historicus en vogelaar Jan Luiten van Zanden – bijgestaan door Helena Cordašev en Erik de Bruin – en bevat bijdragen van Theunis Piersma, Jelle Reumer, Nicoline van der Sijs, Jean-Marc van Tol, KB collectiespecialist Esther van Gelder en vele anderen. Met een keur aan bijzonder beeldmateriaal is Gevleugelde geschiedenis van Nederland een monumentaal werk dat iedere rechtgeaarde vogelaar in de kast moet hebben.

 

 

  • Uitgeverij : Amsterdam : Ambo|Anthos, 2022
  • Pagina's : 496 p.
  • ISBN : 9789026357749 Hardcover
€ 45,00
Aantal